Proiecte in derulare

Programul de Asistență Socială Stradală
Asistența stradală a fost programul de debut al ASIS. Initial, Programul de asistență stradală s-a ocupat de nevoile de urgentă ale copiilor și tinerilor aflati în stradă. Aceste nevoi erau legate de starea lor de sănătate și de lipsa actelor de identitate. Pe măsură ce relația copiilor și tinerilor din stradă cu lucrătorii sociali a evoluat, aceștia erau consiliati și motivați să-și schimbe modul de viață din mediul stradal. Din nevoia de a continua demersul de reintegrare a tinerilor aflati în dificultate, au luat ființă proiectele “Loc Temporar de Viață” si cel al apartamentelor sociale, care au mers în paralel cu Asistența stradală.
Echipa de stradă ASIS este formată din doi lucratori sociali cu multă experiență, care intervin aproape exclusiv pe teren. Obiectivele asistenței stradale sunt:


- Identificarea persoanelor și a grupurilor de persoane fara adăpost, în special de pe raza sectorului 6;
- Stabilirea unei legături bazate pe încredere cu acestea, în vederea evaluării nevoilor și alegerii intervenției celei mai potrivite;
- Rezolvarea principalelor probleme și a nevoilor de urgență (consilierea, orientarea și acompanierea în toate stadiile reintegrării sociale);
- Crearea și dezvoltarea unei retele de sprijin formate din actorii sociali (ONGuri, instituții public, angajatori etc.) cu rol în asistența persoanelor fără adapost.


Ca să atingem aceste obiective, oferim persoanelor fără adăpost informare, consiliere și acompaniere, orientare în toate stadiile reintegrării sociale sau doar disponibilitatea de a le asculta.  
Până acum prin Programul de asistență stradală al ASIS au trecut peste 1000 de persoane - copii, tineri și adulți fără adăpost sau cu locuințe precare.
Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Centrul pentru Familie
Programul a început în 2007 și timp de 10 ani s-a desfasurat într-un spațiu organizat în sectorul 5 din Bucureşti. Ne-am adresat familiilor nevoiaşe în general, familii cărora le-am acordat sprijin şi consiliere personalizată, pentru depăşirea situaţiilor de dificultate cu care se confruntau. În paralel, am urmărit educarea și creşterea capacităţii lor de a duce o viaţă independentă, acţionând asupra cauzelor care generează riscul de marginalizare socială (sărăcia, lipsa unui loc de muncă, nivelul redus de educație etc.). Obiectivele pe care ni le-am propus pentru Centrul pentru Familie sunt:


- reducerea numărului de copii care ajung în instituţii sau pe stradă datorită unor dificultăţi temporare prin care trec părinţii acestora;
- conștientizarea de către părinții cu care lucrăm a nevoilor, factorilor ce pun în pericol sănătatea, securitatea, dezvoltarea morală, educaţia şi integrarea socială a copilului;
- creşterea numărului de părinţi responsabili, care conştientizează nevoile copilului de a se dezvolta într-un mediu familial stabil;
- îmbunătăţirea abilităţilor parentale;
- îmbunătățirea capacității familiilor de a trece peste situații dificile prin accesarea resurselor de la nivelul comunității locale și încurajarea contactelor sociale.


Echipa Centrului, formată din 4 profesioniști, oferă o gamă largă de activități pentru părinți și copii, de la informare și consiliere socială și psihologică la sesiuni educative, activități de sprijin școlar, formarea deprinderilor de viață și socializare.
Din 2007 până acum peste 650 de persoane au primit sprijin prin Centrul pentru Familie.
Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Meniu