Asociația Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS) este o organizație neguvernamentală și non-profit, înființată în anul 1994. ASIS lucrează la firul ierbii cu grupuri vulnerabile: persoane fără adăpost și familii defavorizate.

Misiunea asociatiei este integrarea în comunitate a persoanelor în situație de dificultate psihologică și socială.
Istoric
Primul serviciu al ASIS a fost cel de asistenta sociala stradală. Asistența stradală a functionat fară întrerupere din 1994 până în prezent, timp în care a sprijinit peste 1000 de persoane fără adăpost. Serviciul a debutat cu asistența copiilor străzii și a tinerilor fără adăpost/la risc de a rămâne fără adăpost, proveniți din centre de plasament.
Au urmat în 1997 serviciile rezidentiale de formare deprinderi de viață prin deschiderea unui centru rezidential pentru băieti, care a fost completat în 1998, 1999 și 2001 cu câte un apartament social. Serviciile rezidențiale au urmărit integrarea socială a tinerilor care proveneau din centrele de plasament și a celor din stradă, printr-o abordare individualizată. Centrul rezidential ”Loc Temporar de Viață” a asistat în cei aproape 10 ani de existență 190 de tineri, dintre care 83 au reușit să devină independenți. Apartamentele sociale au asigurat o zonă tampon între centrul rezidențial și viața pe propriile picioare pentru tinerii asistați. Ultimul deschis a fost apartamentul social pentru fete, care a găzduit și sprijinit 51 de tinere, dintre care 46 au ajuns să aibă o viață autonomă sau independentă.  În paralel cu centrul rezidențial și apartamentele sociale, ASIS a pregătit tineri din centre de plasament din București prin programme de formare de deprinderi de viață independentă.

Programul rezidențial al ASIS a fost recunoscut de specialiști ca model de bună practică. În 1999 acesta a fost selectionat de Departamentul de Asistenta Sociala al Universității din Stockholm și prezentat ca model de bună practică la Conferinta internationala cu tema “Ingrijire rezidentială - strategii pentru transformarea instituțiilor”, organizată la București.
În anul 2000, complexul de servicii al ASIS constând în selecția tinerilor de pe stradă și din centre de plasament, plasarea lor în Centrul rezidențial, apoi în apartamentele sociale și monitorizarea lor pe parcursul primei perioade de trai independent a fost considerat de specialisti ai Băncii Mondiale model de bună practică. Modelul a fost ulterior preluat de mai multe organizații din Europa și Africa. În 2003 USAID și Guvernul Romaniei – ANPCA au recunoscut programul ASIS ca fiind “Model de bună practică în protecția copilului”, iar în 2006 acesta a primit premiul “Cel mai bun program ONG” la Gala United Way.
În 2007, asociația a închis serviciile rezidențiale și și-a extins activitatea către un nou grup țintă: familiile defavorizate. Centrul pentru Familie este continuarea firească a programului rezidențial. O parte dintre tinerii asistați în Centrul rezidențial și în apartamentele sociale au ajuns la randul lor părinți, iar istoricul lor de viață nu le-a oferit modele care să-i ajute în noile roluri. Aceștia aveau nevoie de un alt tip de sprijin, pentru a-și ține copiii alături, pentru a-i crește și educa în alt mod decât au fost ei crescuți și educați: pe stradă și în centrele de plasament.

Meniu